Bramborové smaženky na vietnamský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 228 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 3 g
- Sodík 153 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 40.9 mg
- Draslík 853.6 mg
- Vláknina 7058.8 mg
- Vitamín A 7058.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory omyjeme, oškrábeme a na hrubším struhadle nastrouháme.
-
2
Česnek oloupeme a prolisujeme, oloupanou cibuli nakrájíme na jemné kousky. Šalotky omyjeme a nadrobno nasekáme.
-
3
Nastrouhané brambory osolíme a vymačkáme z nich v cedníku přebytečnou vodu. Přidáme do nich rozšlehané vejce, kukuřičný škrob, prolisovaný česnek, nasekanou cibuli a šalotky. Směs dochutíme solí, pepřem, rybí omáčkou a kari kořením, vše dobře promícháme.
-
4
V pánvi rozpálíme olej a na něm asi 4 minuty po každé straně opékáme smaženky, které mají v průměru přibližně 5 centimetrů, dokud nejsou křupavé a nemají zlatavou barvu. Z opečených odstraníme přebytečný tuk savým papírovým ubrouskem.