Bramborové smaženky na vietnamský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 750 g Brambory
  • 100 g Maizena - kukuřičný škrob
  • 2 kávová lžička Omáčka rybí
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Šalotka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Kari koření
  • 3 stroužek Česnek
  • 0.11 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 228 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 153 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 40.9 mg
  • Draslík 853.6 mg
  • Vláknina 7058.8 mg
  • Vitamín A 7058.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory omyjeme, oškrábeme a na hrubším struhadle nastrouháme.

  • 2

    Česnek oloupeme a prolisujeme, oloupanou cibuli nakrájíme na jemné kousky. Šalotky omyjeme a nadrobno nasekáme.

  • 3

    Nastrouhané brambory osolíme a vymačkáme z nich v cedníku přebytečnou vodu. Přidáme do nich rozšlehané vejce, kukuřičný škrob, prolisovaný česnek, nasekanou cibuli a šalotky. Směs dochutíme solí, pepřem, rybí omáčkou a kari kořením, vše dobře promícháme.

  • 4

    V pánvi rozpálíme olej a na něm asi 4 minuty po každé straně opékáme smaženky, které mají v průměru přibližně 5 centimetrů, dokud nejsou křupavé a nemají zlatavou barvu. Z opečených odstraníme přebytečný tuk savým papírovým ubrouskem.

Komentáře k receptu