Thajská dýňová polévka II
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 369 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 21 g
- Sodík 677 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 2.6 mg
- Draslík 1562.2 mg
- Vláknina 6500 mg
- Vitamín A 6500 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.6 mg
- Vitamín E 5.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dýni oloupeme, zbavíme semínek, nakrájíme na skrojky a pečeme 30 minut na 200 °C.
-
2
Mezitím si na oleji opečeme cibuli nakrájenou na proužky, zázvor a citronovou trávu. Smažíme asi 8 minut doměkka. Poté vmícháme kari pastu a po minutě i dýni a kokosové mléko (3 lžíce si dáme stranou). Zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Vaříme 5 minut, poté vyjmeme citronovou trávu.
-
3
Polévku rozmixujeme dohladka. Podáváme posypané nasekanou chilli papričkou a ozdobené zbylým kokosovým mlékem.