Smažená rýže s krevetami, hráškem a thajskou bazalkou
Suroviny
- 350 g Krevety tygří - loupané
- 50 g Hrášek
- 350 g Rýže jasmínová
- 1 kávová lžička Omáčka ústřicová
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cibule
- 2 ks Cibulka jarní
- 15 ks Thajská bazalka
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Česnek
- 1 polévková lžíce Krevetová pasta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 409 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 11 g
- Sodík 262 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 65 g
- Cholesterol 153.2 mg
- Draslík 487.9 mg
- Vláknina 18613 mg
- Vitamín A 18613 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve woku rozpálíme lžíci oleje, vlijeme rozšlehané vejce a rozprostřeme po celém dně pánve. Na mírném ohni usmažíme do zlatova omeletu. Vyjmeme, na pracovní ploše srolujeme a nakrájíme na tenké prstýnky. Odložíme zatím stranou.
-
2
V pánvi rozehřejeme zbytek oleje a za stálého míchání na něm cca 2 - 3 minuty smažíme do zlatova nadrobno pokrájenou cibuli a česnek. Poté vmícháme krevetovou pastu, přidáme uvařenou rýži, vařené krevety a rozmražený hrášek. Důkladně promícháme, prohřejeme.
-
3
Dochutíme ústřicovou omáčkou, přidáme nadrobno pokrájenou jarní cibulku, nasekané lístky bazalky, rozdělíme na talíře, dozdobíme stočenými plátky omelety, snítkou bazalky a ihned podáváme.