Zeleninová směs s tofu na sladkokyselo
Suroviny
- 250 g Zelí čínské
- 200 g Hrášek
- 250 g Sýr sójový - Tofu
- 0.5 kávová lžička Chilli papričky - vločky
- 4 ks Šalotka
- 8 ks Klasy kukuřičné mražené
- 2 ks Paprika červená
- 1 hrst Koriandr čerstvý
- 3 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Vývar zeleninový
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Ocet rýžový
- 0.18 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 269 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 4 g
- Sodík 99 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 0.1 mg
- Draslík 944 mg
- Vláknina 11689.5 mg
- Vitamín A 11689.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 97.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupaný česnek nakrájíme nadrobno, šalotku na tenké plátky. Ve woku rozpálíme olej a obojí na něm cca 2-3 minuty osmhaneme dozlatova. Přidáme nakrouhané zelí a cca 1/2 minuty prohříváme. Mezitím průběžně potřepáváme s pánví. Poté vmícháme na plátky nakrájené kukuřičné klasy a znovu prohřejeme. Za stálého míchání postupně přidáme na plátky pokrájené papriky bez semínek, hrášek a na kostičky nakrájené tofu. Každou přidanou surovinu cca 1/2 minuty prohříváme. Na závěr podlijeme vývarem a zastříkneme sójovou omáčkou.
-
2
V kastrůlku smícháme cukr s octem a za stálého míchání zahříváme do rozpuštění cukru. Vlijeme do pánve, posypeme chilli vločkami, najemno nasekanou koriandrovou natí, důkladně promícháme, rozdělíme do misek a ihned podáváme.