Thajské sladkokyselé vepřové s ananasem
Suroviny
- 115 g Ananas
- 400 g Vepřové maso libové
- 2 ks Cibulka jarní
- 1 ks Cibulka jarní
- 1 ks Paprika červená
- 0.5 ks Okurka salátová
- 1 ks Cibule červená
- 8 ks Rajčata Cherry
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Omáčka rybí
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 348 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 21 g
- Sodík 268 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 71 mg
- Draslík 382.6 mg
- Vláknina 4668.3 mg
- Vitamín A 4668.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2530.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso před zpracováním necháme alespoň 30 minut ztuhnout v mrazáku, poté jej nakrájíme na tenké proužky.
-
2
Ve woku rozpálíme olej a osmahneme na něm dozlatova na tenké plátky pokrájený česnek. Vložíme maso a za stálého míchání restujeme 4-5 minut. Přidáme plátky cibule, rybí omáčku, cukr a opepříme dle chuti. Promícháme a cca 3-4 minuty prohřejeme.
-
3
Nakonec vmícháme na kostičky nakrájenou papriku bez semínek, na plátky pokrájenou okurku, měsíčky cherry rajčátek, kousky ananasu a jarní cibulky a za stálého míchání cca 3-4 minuty osmahneme.
-
4
Hotovou směs přemístíme do servírovací mísy, dozdobíme snítkami koriandru, nadrobno nasekanou jarní cibulkou a ihned podáváme.