Kari červené s kešu oříšky
Suroviny
- 125 g Brokolice
- 125 g Fazolové lusky zelené
- 25 g Ořechy Kešu
- 0.25 kávová lžička Omáčka sójová
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Galgan
- 2 kávová lžička Kmín římský
- 2 kávová lžička Koriandr celý
- 4 ks Klasy kukuřice mražené
- 3 ks Kafirové listy
- 7 ks Chilli paprička
- 0.5 ks Citronová tráva
- 1 ks Limetka
- 3 ks Šalotka
- 4 stroužek Česnek
- 2.5 dl Kokosové mléko
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 1 polévková lžíce Arašídy loupané pražené solené
- 1.5 polévková lžíce Bazalka
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 371 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 19 g
- Sodík 257 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 0.5 mg
- Draslík 1119.7 mg
- Vláknina 8770 mg
- Vitamín A 8770 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 90.2 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V mixéru rozmixujeme chilli papričky bez semínek, kmín, semena koriandru, galangal, citronovou trávu, sůl, limetkovou kůru, česnek, šalotky, dva kafrové listy a lžíci oleje. Vznikne nám kari pasta.
-
2
Rozehřejeme wok a dáme na něj 3 lžíce červené kari pasty a mícháme, dokud nepustí vůni. Přidáme kokosové mléko, sójovou omáčku, lístek limety s kafrovou příchutí, růžičky brokolice, kukuřičky, kešu oříšky a zelené fazolky. Přivedeme k varu a necháme dusit, dokud nebude zelenina vařená a křupavá.
-
3
Odstraníme listy limety a přimícháme bazalku a koriandr. Přemístíme na servírovací mísu, ozdobíme nasekanými arašídy a ihned podáváme.