Kari červené s kešu oříšky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Brokolice
  • 125 g Fazolové lusky zelené
  • 25 g Ořechy Kešu
  • 0.25 kávová lžička Omáčka sójová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Galgan
  • 2 kávová lžička Kmín římský
  • 2 kávová lžička Koriandr celý
  • 4 ks Klasy kukuřice mražené
  • 3 ks Kafirové listy
  • 7 ks Chilli paprička
  • 0.5 ks Citronová tráva
  • 1 ks Limetka
  • 3 ks Šalotka
  • 4 stroužek Česnek
  • 2.5 dl Kokosové mléko
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Arašídy loupané pražené solené
  • 1.5 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 371 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 257 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 0.5 mg
  • Draslík 1119.7 mg
  • Vláknina 8770 mg
  • Vitamín A 8770 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 90.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V mixéru rozmixujeme chilli papričky bez semínek, kmín, semena koriandru, galangal, citronovou trávu, sůl, limetkovou kůru, česnek, šalotky, dva kafrové listy a lžíci oleje. Vznikne nám kari pasta.

  • 2

    Rozehřejeme wok a dáme na něj 3 lžíce červené kari pasty a mícháme, dokud nepustí vůni. Přidáme kokosové mléko, sójovou omáčku, lístek limety s kafrovou příchutí, růžičky brokolice, kukuřičky, kešu oříšky a zelené fazolky. Přivedeme k varu a necháme dusit, dokud nebude zelenina vařená a křupavá.

  • 3

    Odstraníme listy limety a přimícháme bazalku a koriandr. Přemístíme na servírovací mísu, ozdobíme nasekanými arašídy a ihned podáváme.

Komentáře k receptu