Kořeněný salát ze skleněných nudlí s masem
Suroviny
- 100 g Salát hlávkový
- 100 g Garnát obecný
- 150 g Maso mleté - mix
- 100 g Okurka salátová
- 100 g Nudle skleněné
- 1 ks Rajčata
- 2 ks Šalotka
- 2 ks Chilli paprička
- 4 ks Koriandr čerstvý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 polévková lžíce Citronová šťáva
- 3 polévková lžíce Omáčka rybí
- 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 332 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 13 g
- Sodík 609 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 51.5 mg
- Draslík 553.4 mg
- Vláknina 2798.8 mg
- Vitamín A 2798.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.9 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Skleněné nudle zalijeme vroucí vodou a necháme luhovat. Mezitím okurku a rajčata omyjeme a nakrájíme nadrobno. Chilli papričky očistíme, odstraníme semínka a nasekáme. Šalotky oloupeme a nakrájíme.
-
2
Mleté maso orestujeme na rozpáleném oleji. Jakmile se začne drobit, přidáme šalotku a chilli a společně krátce osmahneme. Skleněné nudle scedíme, necháme okapat a nůžkami nastříháme na cca 4 cm velké kousky. Promícháme s masem, rajčaty, okurkou a vařenými, vyloupanými garnáty. Ochutíme rybí omáčkou, solí, pepřem a citronovou šťávou.
-
3
Salát a koriandr propláchneme, osušíme, salátové listy vložíme do misek a rozdělíme na ně nudlový salát. Ozdobíme lístky koriandru, případně kolečky okurky a podáváme vlažný.