Thajský nudlový salát s kuřetem
Suroviny
- 300 g Kuřecí prsa
- 200 g Cibulka jarní
- 2 g Zázvor celý
- 120 g Hrášek
- 100 g Okurka salátová
- 5 g Bazalka
- 8 g Sůl
- 200 g Nudle rýžové
- 100 g Kukuřice cukrová nakládaná
- 80 ml Olej sezamový
- 80 ml Omáčka sojová světlá
- 1 ks Cibule
- 1 ks Paprika červená
- 3 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 528 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 23 g
- Sodík 1909 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 48 mg
- Draslík 675.8 mg
- Vláknina 10162.5 mg
- Vitamín A 10162.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 50 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí maso nakrájíme na tenké nudličky a dáme do uzavíratelné nádoby, přidáme zázvor, najemno nakrájenou jarní cibulku, stroužek česneku, 2 lžíce sezamového oleje, uzavřeme a dáme do lednice marinovat na 3 hodiny.
-
2
Mezitím rozpálíme lžíci sezamového oleje v hluboké pánvi a orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, až zesklovatí. Potom přidáme hrášek, nakrájené kukuřičky, prolisovaný česnek a červenou papriku nakrájenou na proužky. Za stálého protřásání restujeme asi 3 minuty a odstavíme. Přidáme nakrájenou okurku na kostičky, sojovou omáčku a bazalku, lehce promícháme. Rýžové nudle uvaříme podle návodu a scedíme, přimícháme do zeleninové směsi.
-
3
Kuřecí maso orestujeme dozlatova na na zbylém sezamovém oleji, osolíme. Nudlovozeleninovou směs rozdělíme na jednotlivé porce na talíře a na ně navršíme masové nudličky.