Kuřecí maso s arašídovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 kávová lžička Omáčka rybí
  • 4 ks Kuřecí prsa
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Limetka
  • 1 špetka Zázvor celý
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 6 polévková lžíce Arašídová pomazánka
  • 4 polévková lžíce Mléko kokosové
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 366 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 484 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 128 mg
  • Draslík 906.7 mg
  • Vláknina 1261 mg
  • Vitamín A 1261 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme arašídovou pomazánku, nadrobno nakrájenou a semínek zbavenou chilli papričku, šťávu z limetky, sůl a kokosové mléko a pomocí mixéru vytvoříme hladkou směs. Je-li potřeba, dosolíme či přidáme ještě šťávu z limetky. Omáčku dáme do mísy a přikryjeme fólií.

  • 2

    Rozkrájíme na proužky maso.

  • 3

    Rozdrcený česnek, thajskou rybí omáčku, sójovou omáčku, med a trochu nastrouhaného zázvoru dáme do mísy a řádně promícháme. Vložíme maso a důkladně obalíme v marinádě. Zakryjeme a necháme v lednici aspoň půl hodiny.

  • 4

    Vyjmeme maso a napícháme samostatně na jehly na špízy. Z každé strany grilujeme asi 3 minuty, do změknutí masa.

  • 5

    Podáváme s arašídovou omáčkou.

Komentáře k receptu