Pálivé sladkokyselé nudle s garnáty
Suroviny
- 100 g Vepřové maso mleté
- 200 g Nudle z fazolí mungo
- 2 ks Rajčata
- 8 ks Garnát obecný
- 2 ks Šalotka
- 4 ks Chilli paprička
- 4 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 0.01 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Omáčka rybí
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 1 polévková lžíce Limetková šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 281 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 6 g
- Sodík 302 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 22.1 mg
- Draslík 524.2 mg
- Vláknina 3555 mg
- Vitamín A 3555 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve namočíme asi na 10 minut nudlové zámotky do horké vody, aby změkly. Potom slijeme vodu a nudle nastříháme nůžkami na menší kousky.
-
2
Ve vařící vodě vaříme asi 2 minuty mleté maso a vařečkou co nejvíce maso rozdrobíme. Vodu slijeme.
-
3
V pánvi WOK rozpálíme olej a hodíme do něj všechny suroviny dle receptu (mimo jiné garnáty musí být vyloupané a vařené, nakládaný česnek nasekáme na kolečka, asijskou šalotku nakrájíme na kolečka, chilli papričky nakrájíme na tenké proužky, rajská jablíčka zbavená jadérek nakrájená na měsíčky) s výjimkou lístků bazalky a koriandru. Asi 1-2 minuty stále mícháme a restujeme. Potom přisypeme lístky aromatických bylin, zamícháme a podáváme.