Betelové listy s pikantní nádivkou
Suroviny
- 150 g Vepřové maso mleté
- 1 ks Ořechy burské pražené
- 1 ks Zázvor celý
- 4 ks Šalotka
- 2 ks Chilli paprička
- 1 ks Limetka
- 2 ks Omáčka rybí
- 2 ks Olej arašídový (podzemnicový)
- 16 ks Betelové listy
- 2 stroužek Česnek
- 1 cl Garnát obecný
- 2 polévková lžíce Cukr palmový
- 1 polévková lžíce Tamarindové pyré
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 3017 kcal
- Sacharidy 78 g
- Tuky 291 g
- Sodík 412 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 78 g
- Cholesterol 64.3 mg
- Draslík 1949.2 mg
- Vláknina 11810 mg
- Vitamín A 11810 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 55.4 mg
- Vitamín E 39.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvi wok rozpálíme olej a restujeme v něm šalotku a česnek dozlatova. Poté přidáme maso (podle chuti mleté vepřové nebo kuřecí) a smažíme doběla. Dále přidáme rybí omáčku, tamarindové pyré, garnáty (1 polévkovou lžíci nasekaných sušených garnátů) a palmový cukr. Vše dusíme, dokud směs není lepkavá a nezhnědne. Nakonec vmícháme zázvor, chilli papričky - najemno nasekané, opražené, najemno nasekané burské oříšky a lístky koriandru.
-
2
Betelové listy připravíme na talíř, na každý dáme lžicí porci směsi.
-
3
Podáváme s měsíčky limetek - kvůli jejich šťávě, kterou každou porci dochutíme.