Teplý salát z hovězího masa - Bul gogi

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 300 g Hovězí svíčková
  • 10 g Med včelí
  • 100 g Salát hlávkový
  • 0.5 g Pepř černý mletý
  • 16 g Česnek
  • 12 g Cukr krupice
  • 14 g Cibulka jarní
  • 3 g Sůl sezamová
  • 36 ml Omáčka sójová
  • 20 ml Olej stolní
  • 13 ml Olej sezamový
  • 50 ml Sirup hruškový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 356 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 88 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 45.7 mg
  • Draslík 484.5 mg
  • Vláknina 4528.3 mg
  • Vitamín A 4528.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kořenící omáčku připravíme tak, že nasekáme oloupanou cibulku a česnek nadrobno a přimícháme k nim cukr, med, olej, sojovou omáčku a sůl a pepř.

  • 2

    Maso propláchneme pod tekoucí vodou a odstraníme z něj tuk a šlachy a nakrájíme ho proti vláknu na tenké obdélníčky (asi 4 x 5 cm). Cibuli oloupeme a nakrájíme ji na kousky, velké asi půl centimetru. Salát propláchneme pod tekoucí vodou, rozdělíme ho na jednotlivé listy a necháme ho okapat. Plátky masa promícháme s připravenou kořenící omáčkou, přimícháme k němu i nakrájenou cibuli a necháme ho 30 minut odležet. Odleželé maso v omáčce potom opékáme na pánvi - první 3 minuty zprudka, potom na mírnějším plameni dalších 5 minut. Osmažené maso podáváme teplé, obložené listy hlávkového salátu a přelité hruškovým sirupem.

Komentáře k receptu