Teplý salát z hovězího masa - Bul gogi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 356 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 12 g
- Sodík 88 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 45.7 mg
- Draslík 484.5 mg
- Vláknina 4528.3 mg
- Vitamín A 4528.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kořenící omáčku připravíme tak, že nasekáme oloupanou cibulku a česnek nadrobno a přimícháme k nim cukr, med, olej, sojovou omáčku a sůl a pepř.
-
2
Maso propláchneme pod tekoucí vodou a odstraníme z něj tuk a šlachy a nakrájíme ho proti vláknu na tenké obdélníčky (asi 4 x 5 cm). Cibuli oloupeme a nakrájíme ji na kousky, velké asi půl centimetru. Salát propláchneme pod tekoucí vodou, rozdělíme ho na jednotlivé listy a necháme ho okapat. Plátky masa promícháme s připravenou kořenící omáčkou, přimícháme k němu i nakrájenou cibuli a necháme ho 30 minut odležet. Odleželé maso v omáčce potom opékáme na pánvi - první 3 minuty zprudka, potom na mírnějším plameni dalších 5 minut. Osmažené maso podáváme teplé, obložené listy hlávkového salátu a přelité hruškovým sirupem.