Nudlová polévka s plody moře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 68 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 50 g Brambory
  • 110 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Ředkev
  • 50 g Krevety tygří - loupané
  • 20 g Cibulka jarní
  • 50 g Dýně
  • 30 g Ančovička - filety
  • 30 g Ústřice
  • 200 g Škeble čerstvé
  • 10 g Krevety sušené
  • 20 g Chaluha
  • 10 ml Olej olivový
  • 3 ml Omáčka sojová světlá
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • 3.125 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 113 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 583 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 57.8 mg
  • Draslík 182.2 mg
  • Vláknina 1597.5 mg
  • Vitamín A 1597.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky, vejce, 125 ml vody a špetky soli připravíme těsto, které zabalené v utěrce necháme odpočinout 30 minut.

  • 2

    Odpočaté těsto rozválíme na plát, který poprášíme moukou a svineme. Svinuté těsto nakrájíme na tenké proužky velikosti vlasových nudlí a necháme uschnout. Ředkev oloupeme a nakrájíme na nudličky. Z ančoviček odkrojíme hlavičky a odstraníme z nich vnitřnosti. Chaluhy očistíme tak, že je promneme ve vlhké utěrce. Bramboru oloupeme a nakrájíme na kousky do tvaru půlměsíce. Dýni oloupeme a nakrájíme na kousky. Jarní cibulku oloupeme a nakrájíme na úhlopříčné nudličky. Krevety, ústřice a oloupané škeble propláchneme pod tekoucí vodou a pak je necháme ve slané vodě 30 minut uležet, aby se zbavily vodního sedimentu. Na pánvi orestujeme na oleji ančovičky a krevety.

  • 3

    Orestované ančovičky, krevety a kousky ředkve dáme do hlubšího hrnce, přidáme zeleninu, rybí maso a kousky brambor, zalijeme 3 litry vody a přivedeme k varu. Do vroucí polévky přidáme chaluhy, oheň zmírníme a vaříme ještě dalších 10 minut. Potom polévku scedíme, ochutíme ji solí a rozmícháme v ní sójovou omáčku. Potom polévku znovu přivedeme k varu a přidáme připravené nudle, dýně a zbytek mořských plodů a vaříme už jen 10 minut. Na závěr přisypeme sekanou cibulku a česnek, krátce povaříme a podáváme horké v miskách.

Komentáře k receptu