Masové kuličky s rýží a omáčkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Šalotka
  • 250 g Maso mleté - mix
  • 10 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 180 g Rýže dušená
  • 15 g Zázvor celý
  • 20 g Olej slunečnicový
  • 15 g Petržel - nať
  • 7 g Cukr krupice
  • 30 g Kečup
  • 250 ml Vývar drůbeží
  • 200 ml Rajčatová šťáva
  • 15 ml Ocet rýžový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 404 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 1241 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 322 mg
  • Vláknina 1950 mg
  • Vitamín A 1950 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.7 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, zázvor nastrouháme najemno, petrželku posekáme najemno.

  • 2

    Do misky vložíme mleté maso, přisypeme polovinu šalotky, přidáme vejce, půl lžičky soli, mletý pepř a vypracujeme masové těsto, ze kterého vytvarujeme kuličky a obalíme v dušené rýži. Do hrnce nalijeme vývar, přivedeme k varu, kuličky vložíme do cedníku, zavěsíme nad vroucí vývar, zakryjeme pokličkou a vaříme v páře asi 15 minut.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme zbylou šalotku, česnek, zázvor, petrželku a osmahneme. Přilijeme rajčatovou šťávu, ocet, kečup, přidáme cukr, podle chuti sůl, krátce povaříme a odstavíme. Kuličky rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu