Tuňákový salát s okurkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 105 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 2 g
- Sodík 445 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 19.9 mg
- Draslík 567.6 mg
- Vláknina 2561 mg
- Vitamín A 2561 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do misky nalijeme asi 500 ml studené vody a přidáme 2 lžičky soli.
-
2
Okurky rozkrojíme podélně a vydlabeme z nich semínka. Okurky nakrájímee na plátky a vložíme do připravené osolené vody na cca 10 minut, poté je scedíme.
-
3
V další menší misce na 5 minut namočíme do studené vody řasy Wakame (pozor, nesmí se moc rozmočit!), poté je scedíme.
-
4
Do menšího kastrolu nalijeme ocet, přidáme dashi, sójovou omáčku a Mirin, následně povaříme. Poté odstavíme stranou a necháme zchladnout. Do zálivky přilijeme limetkovou šťávu, promícháme.
-
5
Do misek dáme rovnoměrně okurku, maso z tuňáka a zalijeme zálivkou.