Kapr na japonský způsob
Suroviny
- 60 g Cibule
- 200 g Kapr obecný
- 50 g Žampiony - sterilované
- 20 g Olej rostlinný
- 10 g Mouka pšeničná hladká
- 100 g Mlíčí z kapra
- 2 krajíc Chléb celozrnný pšeničný
- 250 ml Voda pitná
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Sůl
- 0.5 dl Víno bílé
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 1 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 464 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 21 g
- Sodík 719 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 188.7 mg
- Draslík 632.3 mg
- Vláknina 10680 mg
- Vitamín A 10680 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.3 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sušené houby necháme v hrnku s vodou asi půl hodiny máčet.
-
2
Kapra očistíme, zbavíme kůže, nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Cibuli nakrájíme na plátky, pažitku nasekáme najemno, mlíčí z kapra propláchneme v několika vodách a uvaříme v osolené vodě s octem, vejce uvaříme natvrdo.
-
3
Kapra ve velké pánvi osmažíme po obou stranách v rozpáleném oleji. Poté přidáme plátky cibule a okapané a pokrájené houby. Chvíli společně smažíme, poté zalijeme vínem a na mírném plameni pod poklicí dusíme. Když je maso téměř měkké, přidáme připravené mlíčí.
-
4
Na talíři zdobíme půlkou vejce, posypeme pažitkou a podáváme s celozrnným pečivem.