Indonéský salát gado gado
Suroviny
- 100 g Květák
- 100 g Mrkev kořen
- 100 g Zelí hlávkové bílé
- 100 g Fazolové lusky zelené
- 100 g Fazolové klíčky
- 100 g Arašídy
- 0.5 kávová lžička Cukr třtinový
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 2 stroužek Česnek
- 4.25 dl Voda pitná
- 0.09 dl Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 219 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 72 g
- Sodík 85 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 276.9 mg
- Vláknina 11686.1 mg
- Vitamín A 11686.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.5 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci s osolenou vodou povaříme zvlášť nastrouhané bílé zelí, zelené fazolky, květákové růžičky, fazolové klíčky a nakrájenou mrkev cca 5 minut. Poté necháme okapat a vychladnout.
-
2
V pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm arašídy. Vyndáme z pánve a osušíme. V mixéru oříšky rozmixujeme.
-
3
Olej z pánve slijeme, ponecháme jednu lžíci a osmahneme rozetřený česnek, pokrájenou cibuli, přidáme chilli, sůl, cukr, vodu a přivedeme k varu. Vmícháme arašídovou drť. Podusíme, dokud omáčka nezhoustne. Přilijeme citronovou šťávu a necháme vychladnout.
-
4
Zeleninu přelijeme arašídovou zálivkou a podáváme.