Japonský salát se sójovým dresinkem
Suroviny
- 200 g Fazole hnědé
- 140 g Ředkvička
- 2 kávová lžička Zázvor mletý
- 4 ks salát little gem
- 4 ks Mrkev kořen
- 1 ks Cibule
- 2 polévková lžíce Ocet rýžový
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Cukr třtinový
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
- 2 polévková lžíce řepkový olej
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 251 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 6 g
- Sodík 175 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 407.4 mg
- Vláknina 20921 mg
- Vitamín A 20921 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.1 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si dresing: Smícháme ocet, sójovou omáčku a cukr a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Poté přidáme najemno nakrájenou cibuli, zázvor, protlak, lžíci vody a olej a vyšleháme v jednotnou směs.
-
2
Salát little gem přepůlíme. Rozdělíme na čtyři talíře. Přidáme mrkev nakrájenou na nudličky a ředkvičky na plátky.
-
3
Těsně před podáváním přelijeme dresinkem.