Singapurské kuřecí nudle
Suroviny
- 500 g Kuřecí prsa
- 250 g Nudle vlasové
- 400 g Bambusové výhonky konzervované
- 400 g Fazolové výhonky
- 70 ml Olej arašídový (podzemnicový)
- 1 kávová lžička Sůl
- 3 ks Cibulka jarní
- 1 ks Chilli paprička
- 1 stroužek Česnek
- 1.5 l Voda pitná
- 5 polévková lžíce Sojová omáčka
- 1 polévková lžíce Ocet
- 1 polévková lžíce Zázvor celý
- 2 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 601 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 22 g
- Sodík 364 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 80 mg
- Draslík 604.3 mg
- Vláknina 5739.5 mg
- Vitamín A 5739.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.3 mg
- Vitamín E 3.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve směsi ze 3 lžic sójové omáčky a lžíce octa necháme 30 minut marinovat kuřecí prsa rozkrájená na centimetrové nudličky, vykostěná a zbavená kůže.
-
2
Mezitím ve větším hrnci ve slané vodě 4 minuty povaříme vlasové nudle, scedíme je, propláchneme studenou vodou a smícháme se lžící arašídového oleje. Na tenké proužky rozkrájíme konzervované bambusové výhonky a na kroužky očištěnou jarní cibulku i chilli papričku. Dále nastrouháme čerstvý zázvor a prolisujeme česnek.
-
3
Kuřecí maso vyndáme z marinády a obalíme v Maizeně. Ve wok pánvi rozehřejeme zbývající arašídový olej, minutu na něm restujeme česnek se zázvorem, poté přidáme obalené kuřecí maso a restujeme 2 - 3 minuty, než se opeče. Maso následně shrneme k okraji pánve.
-
4
Přidáme bambusové výhonky a papričku s jarní cibulkou, restujeme 2 - 3 minuty. Poté vše smícháme s fazolovými klíčky a nudlemi, ještě 1 - 2 minuty orestujeme. Nakonec směs zalijeme zbývajícími 2 lžícemi sójové omáčky, promícháme a ihned podáváme.