Dušená rýže se sardinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 132 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 5 g
- Sodík 3064 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 64.9 mg
- Vláknina 2141 mg
- Vitamín A 2141 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Syrové filety ze sardinek omyjeme, osušíme, posypeme mořskou solí a necháme hodinu uležet. Znovu omyjeme a osušíme. Do misky nalijeme ocet, přilijeme rýžové víno, citronovou šťávu, přidáme cukr a citronovou kůru. Důkladně promícháme, přiložíme filety, promícháme a dáme do lednice na 2 hodiny marinovat.
-
2
Sardinky vyjmeme, osušíme, z dušené rýže vytvoříme na talířcích malé kopečky, sardinky potřeme z jedné strany pastou wasabi a položíme na rýžové kopečky. Nakonec posypeme posekanou pažitkou.