Ryba v banánovém listu
Suroviny
- 400 g Filé z aljašské tresky
- 5 g Sůl
- 30 g Cibulka jarní
- 10 g Citronová tráva
- 10 g Koriandr
- 50 g Kokos
- 5 g Zázvor
- 20 g Ořechy Kešu
- 250 g Banánové listy
- 4 g Pepř černý mletý
- 30 ml Olej slunečnicový
- 6 ml Olej arašídový (podzemnicový)
- 2 ks Chilli paprička
- 1 stroužek Česnek
- 1 dl Mléko kokosové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 354 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 25 g
- Sodík 650 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 56.3 mg
- Draslík 282.5 mg
- Vláknina 2702.5 mg
- Vitamín A 2702.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.3 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filé z tresky osušíme a nakrájíme na přiměřené porce vzhledem k velikosti banánových listů. Čisté mladé banánové listy namočíme na jednu minutu do vroucí vody, necháme okapat a rozložíme na pracovní desce.
-
2
V míse smícháme nasekané chilli papričky, jarní cibulku i citronovou trávu, mletý koriandr, prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor, kokos, kešu oříšky a arašídový olej. Vše rozmixujeme ručním mixérem na pyré. Pyré vložíme do rozpáleného woku, za stálého míchání dusíme asi 3 minuty, potom zalijeme kokosovým mlékem, povaříme do zhoustnutí, osolíme a opepříme.
-
3
Banánové listy potřeme olejem a vrstvou omáčky, na ni položíme porci ryby, tu opět potřeme omáčkou. Z listů vytvoříme balíčky a pevně je zavážeme, poté rozložíme na pekáč. Pečeme asi 8 minut z každé strany ve středně vyhřáté troubě.