Jarní závitky s výhonky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Mrkev kořen
  • 5 g Sůl
  • 200 g Bambusové výhonky
  • 100 g Sójové výhonky
  • 300 ml Voda pitná
  • 1.6 ml Olej sezamový
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 518 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 87 g
  • Sodík 576 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 275.3 mg
  • Draslík 511.8 mg
  • Vláknina 8360 mg
  • Vitamín A 8360 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.5 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy rozklepneme 3 celá vejce, ze čtvrtého pouze bílek a žloutek uchováme na potření závitků. Vejce ušleháme s vodou, vmícháme sůl, mouku a olej a vypracujeme hladké těsto, které necháme 30 minut odpočinout. Na polovině rozpáleného másla potom z těsta usmažíme slabé menší světlé palačinky, necháme okapat na papírové utěrce a uchováme v teple.

  • 2

    Ve woku rozpálíme sezamový olej, necháme zpěnit cibuli a česnek nasekané najemno, přidáme na slabé proužky nakrájenou mrkev a 3 minuty restujeme. Přihodíme okapané a pokrájené sterilované bambusové výhonky a sojové klíčky a ještě 2 minuty za promíchávání necháme opéct. Zeleninovou směs rozložíme na hotové placky, pevně svineme, potřeme rozšlehaným žloutkem a ve woku osmažíme na zbytku másla dozlatova.

Komentáře k receptu