Kuře na zázvoru s vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kuřecí prsa
  • 8 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 3 g Zázvor mletý
  • 3 g Zázvor celý
  • 3 g Koriandr mletý
  • 10 g Koriandr čerstvý
  • 60 ml Kečup
  • 3 ml Tabasco
  • 80 ml Olej sezamový
  • 3 stroužek Česnek
  • 4 cl Sherry brandy
  • 2 cl Slivovice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 389 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 929 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 80 mg
  • Draslík 557.2 mg
  • Vláknina 1475 mg
  • Vitamín A 1475 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí maso osušíme a nakrájíme na slabé nudličky. Ve woku rozpálíme olej, vložíme nasekaný česnek a nastrouhaný čerstvý zázvor, necháme zpěnit. Přidáme maso a za stálého promíchávání opékáme 7 minut. Osolíme, opepříme, okořeníme mletým koriandrem a mletým zázvorem a nakonec zalijeme sherry, kečupem a slivovicí, ještě 8 minut povaříme. Hotové maso pokapeme tabascem a podáváme ozdobené nasekaným koriandrem.

Komentáře k receptu