Smažený pstruh s tamarindovou příchutí a pikantní chilli omáčkou
Suroviny
- 50 g Tamarind
- 800 g Pstruh
- 1 kávová lžička Cukr třtinový
- 6 ks Cibulka jarní
- 2 ks Chilli paprička
- 2 ks Šalotka
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Zázvor celý
- 4 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 7 polévková lžíce Voda pitná
- 0.2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 3 polévková lžíce Omáčka rybí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 417 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 14 g
- Sodík 501 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 116 mg
- Draslík 1225.4 mg
- Vláknina 3166 mg
- Vitamín A 3166 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pstruhy očistíme, po obou stranách nařízneme čtyřmi zářezy a rozložíme je na tác. Vnitřky ryb naplníme částí na plátky nakrájené jarní cibulky a zastříkneme sójovou omáčkou. Potřeme i povrch ryb a posypeme je zbylou cibulkou.
-
2
Připravíme si omáčku. Tamarindovou dužinu vložíme do misky a zalijeme vroucí vodou. Vidličkou rozmačkáme, přemístíme do mixéru, přidáme nahrubo pokrájenou šalotku, nasekanou chilli papričku bez semínek, nastrouhaný zázvor, cukr a rybí omáčku. Zpracujeme na hrubší kaši a vyškrábneme do misky.
-
3
Ve woku rozpálíme olej a ryby v něm smažíme cca 5 min po každé straně. Kůže musí být křupavá a maso měkké a bílé. Hotové pstruhy rozdělíme na talíře, přelijeme trochou omáčky, dozdobíme nakrájenou koriandrovou natí, proužky chilli papriček a podáváme se zbylou omáčkou.