Warning: unlink(/var/www/clients/client0/web2/web/system/storage/cache/cache.catalog.language.1732695794): No such file or directory in /var/www/clients/client0/web2/web/system/library/cache/file.php on line 87 Dušené hovězí na badyánu s fazolovými klíčky | Receptarium.cz

Dušené hovězí na badyánu s fazolovými klíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Hovězí svíčková
  • 115 g Fazolové klíčky
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 3 ks Koriandr celý
  • 2 ks Skořice celá
  • 4 ks Badyán
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 1 hrst Koriandr čerstvý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Omáčka rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 480 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 1551 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 51.8 mg
  • Draslík 2259 mg
  • Vláknina 34008 mg
  • Vitamín A 34008 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 191.7 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vývar vlijeme do většího hrnce, vložíme na menší kousky nakrájené maso, přidáme nadrobno nasekaný česnek, pokrájené koriandrové kořeny, skořici, badyán, sójovou i rybí omáčku a dochutíme cukrem. Přivedeme k varu a na mírném ohni necháme povařit cca 30 minut. Během vaření odstraníme všechnu vytvořenou pěnu.

  • 2

    Fazolové klíčky rozdělíme do misek, z hrnce vyjmeme skořici a badyán, hotovou omáčkou přelijeme klíčky, dozdobíme nadrobno nakrájenou jarní cibulkou, nasekanou natí koriandru a ihned teplé podáváme.

Komentáře k receptu