Thajská polévka s kuřecím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Nudle rýžové
  • 2 g Zázvor celý
  • 200 g Kuřecí prsa
  • 50 g Mungo klíčky
  • 100 g Cibulka jarní
  • 20 g Kafirové listy
  • 400 ml Omáčka rybí
  • 20 ml Limetková šťáva
  • 200 ml Kokosové mléko
  • 800 ml Voda pitná
  • 1 ks Citronela
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1.5 l Vývar zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 566 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 9680 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 40 mg
  • Draslík 1076.2 mg
  • Vláknina 9560 mg
  • Vitamín A 9560 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.5 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýžové nudle uvaříme podle návodu, scedíme a odstavíme.

  • 2

    Mezitím ve větším hrnci přivedeme k varu zeleninový vývar, přisypeme nadrcenou citronelu, chilli papričku, zázvor, papedu a na mírném ohni vaříme asi 5 minut. Přidáme kuřecí maso nakrájené na nudličky a vaříme dalších 5 minut. Vmícháme kokosové mléko, thajskou rybí omáčku (nam pla) a limetkovou šťávu a vaříme dalších 5 minut. Vyjmeme citronelu, přidáme klíčky mungo a na kolečka nakrájenou jarní cibulku. Povaříme ještě asi 2 minuty, do misek nandáme porce rýžových nudlí a zalijeme vroucí polévkou.

Komentáře k receptu