Thajská polévka s kuřecím masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 566 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 20 g
- Sodík 9680 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 66 g
- Cholesterol 40 mg
- Draslík 1076.2 mg
- Vláknina 9560 mg
- Vitamín A 9560 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.5 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýžové nudle uvaříme podle návodu, scedíme a odstavíme.
-
2
Mezitím ve větším hrnci přivedeme k varu zeleninový vývar, přisypeme nadrcenou citronelu, chilli papričku, zázvor, papedu a na mírném ohni vaříme asi 5 minut. Přidáme kuřecí maso nakrájené na nudličky a vaříme dalších 5 minut. Vmícháme kokosové mléko, thajskou rybí omáčku (nam pla) a limetkovou šťávu a vaříme dalších 5 minut. Vyjmeme citronelu, přidáme klíčky mungo a na kolečka nakrájenou jarní cibulku. Povaříme ještě asi 2 minuty, do misek nandáme porce rýžových nudlí a zalijeme vroucí polévkou.