Dýně plněná pudinkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cukr palmový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Dýně
  • 3 ks Pandánové listy
  • 2 polévková lžíce Mléko kokosové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 296 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 49 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 2596 mg
  • Vláknina 7500 mg
  • Vitamín A 7500 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 67.5 mg
  • Vitamín E 8.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve připravíme směs na pudink z kokosového mléka, vajec, palmového cukru, pandánových listů ( nasekané na malé kousky a rozdrcené, sušené, můžeme použít i lžičku vanilkové esence), špetky soli a vše smícháme v misce. Mícháme tak dlouho, až se cukr rozpustí. Pudinkovou směs přelijeme přes síto do jiné misky a pandánové listy vyhodíme.

  • 2

    Potom odřízneme vršky dýní (možno použít menší nebo středně velkou dýni, nebo 4 velmi malé tykvičky), opatrně, abychom neporušili povrch dýně špičkou nože, aby čepička nepraskla. Jinak by mohl puding vytékat. Lžící z dýně vydlabeme semena a vlákna a vyhodíme je.

  • 3

    V pánvi Wok uvaříme vodu, vložíme do ní pařák a na pařák talíř s dýněmi. Pozor na opaření se párou. Do vydlabaných dýní nalijeme pudinkovou směs. Ta by měla sahat asi 2,5 cm pod okraj. Přiklopíme pokličkou, zmírníme plamen na minimum a dusíme v páře 30 - 40 minut. Během dušení sledujeme vodu v pánvi a doléváme ji, aby se nevyvařila.

  • 4

    Odklopíme pokličku, vyjmeme dýně a necháme je vychladnout. Podáváme naporcované na menší dílky buď v pokojové teplotě, nebo vychlazené.

  • 5

    Dýni můžeme také dusit v páře v mělkém pekáčku či plechu na pečení.

Komentáře k receptu