Smažení česnekoví garnáti
Suroviny
- 500 g Garnát obecný
- 200 g Koriandr celý
- 0.5 kávová lžička Cukr palmový
- 1 ks Chilli paprička
- 10 ks Pepř černý celý
- 1 hrst Koriandr čerstvý
- 4 stroužek Česnek
- 0.6 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Omáčka ústřicová
- 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 595 kcal
- Sacharidy 95 g
- Tuky 10 g
- Sodík 1136 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 95 g
- Cholesterol 257.5 mg
- Draslík 3749.7 mg
- Vláknina 63788.5 mg
- Vitamín A 63788.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 309.9 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 50.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vyloupeme a očistíme větší čerstvé garnáty, každého nařízneme podélně na hřbetě, aby se rozvřel (hlavu i ocas ponecháme).
-
2
Ve hmoždíři či mixeru rozdrtíme nahrubo nasekané kořeny koriandru a hrubě posekaný česnek na pastu, přidáme celý černý pepř a třeme, aby byla pasta jemnější.
-
3
V jiné misce smícháme světlou sójovou i ústřicovou omáčku s cukrem.
-
4
Na pánvi wok rozpálíme olej a 1 - 2 minuty smažíme za míchání česnekovou pastu, až začne vonět. Přidáme garnáty, přilijeme směs omáček a cukru, další 2 - 3 minuty restujeme. Stále mícháme, až se garnáti rozevřou a zrůžoví, dle potřeby dochutíme.
-
5
Na talíři přizdobíme lístky koriandru a na tenké proužky nakrájenými chilli papričkami, zbavenými jadérek.