Massaman kari s hovězím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Ořechy burské pražené
  • 410 ml Mléko kokosové
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 200 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Hovězí maso zadní
  • 3 ks Brambory
  • 1 ks Zázvor celý
  • 3 ks Tamarindové pyré
  • 2 ks Skořice celá
  • 10 ks Kardamom
  • 5 ks Hřebíček
  • 3 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 3 polévková lžíce Cukr palmový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1483 kcal
  • Sacharidy 104 g
  • Tuky 104 g
  • Sodík 987 mg
  • Bílkoviny 65 g
  • Uhlovodany 104 g
  • Cholesterol 87 mg
  • Draslík 2090.5 mg
  • Vláknina 87492.5 mg
  • Vitamín A 87492.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.9 mg
  • Vitamín E 5.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Skořici, semínka kardamomu a hřebíček pražíme na pánvi wok na středně silném ohni za stálého míchání asi 3 minuty, dokud se z koření nezačne uvolňovat vůně. Potom koření z pánve vyjmeme.

  • 2

    V téže pánvi potom smažíme asi 2 minuty kari pastu massaman. Přidáme hovězí maso nakrájené na kostičky, za stálého míchání restujeme dalších 5 minut. Přilijeme kokosové mléko a hovězí vývar, zázvor, rybí omáčku, palmový cukr, většinu pražených solených arašídů, tamarindové pyré a pražené koření. Na mírném ohni zvolna a za občasného míchání vaříme asi 60 minut, dokud maso nezměkne. Asi v polovině vaření přidáme brambory, aby se dlouhým vařením nerozvařily.

  • 3

    Podle potřeby dochutíme či osolíme. Jednotlivé porce v miskách posypeme zbylými arašídy.

Komentáře k receptu