Dip z červených paprik pro alergiky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 krajíc Chléb bezlepkový
  • 2 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín mletý
  • 3 ks Paprika červená
  • 1 ks Chilli paprička
  • 0.5 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej kukuřičný
  • 1.5 polévková lžíce Melasa
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 88 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 132 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 129.3 mg
  • Vláknina 1619 mg
  • Vitamín A 1619 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu si předehřejeme na 180°C. Papriky omyjeme, rozkrájíme na čtvrtiny, odstraníme z nich semínka a bílé žebroví a na plechu na 2 lžících oleje v troubě 40 minut opékáme.

  • 2

    Opečené papriky pokrájíme na menší kousky a vložíme do mixéru. Přidáme olej, ve kterém se papriky pekly, chilli papričku a česnek nasekané nadrobno, chléb nakrájený na kousky, melasu, citronovou šťávu, sůl, kmín a olivový olej. Rozmixujeme dohladka. Pokud je pasta příliš tuhá, naředíme ji vodou. Zdobíme nadrobno nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu