Dip z červených paprik pro alergiky
Suroviny
- 1 krajíc Chléb bezlepkový
- 2 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Kmín mletý
- 3 ks Paprika červená
- 1 ks Chilli paprička
- 0.5 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej kukuřičný
- 1.5 polévková lžíce Melasa
- 5 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 3 polévková lžíce Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 88 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 8 g
- Sodík 132 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 129.3 mg
- Vláknina 1619 mg
- Vitamín A 1619 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu si předehřejeme na 180°C. Papriky omyjeme, rozkrájíme na čtvrtiny, odstraníme z nich semínka a bílé žebroví a na plechu na 2 lžících oleje v troubě 40 minut opékáme.
-
2
Opečené papriky pokrájíme na menší kousky a vložíme do mixéru. Přidáme olej, ve kterém se papriky pekly, chilli papričku a česnek nasekané nadrobno, chléb nakrájený na kousky, melasu, citronovou šťávu, sůl, kmín a olivový olej. Rozmixujeme dohladka. Pokud je pasta příliš tuhá, naředíme ji vodou. Zdobíme nadrobno nasekanou petrželkou.