Pitta chléb

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 g Mouka pšeničná hladká
  • 300 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 kávová lžička Droždí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 229 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 179 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 58.5 mg
  • Vláknina 135 mg
  • Vitamín A 135 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme droždí, zalijeme 100ml vody a přidáme cukr. Necháme pět minut rozpouštět a pak vmícháme sůl, olej a mouku. Pořádně zamícháme a přidáváme zbytek vody, dokud nezískáme lepkavé těsto.

  • 2

    Těsto vyklopíme na pomoučený pracovní stůl a aspoň 10 minut hněteme, než získáme pružné těsto. Poté vrátíme zpět do mísy a necháme 30 minut kynout. Těsto nyní rozdělíme na 8 kousků a z každého vytvarujeme kuličku. Z té pak vyválíme hubenou placku o průměru cca 20 centimetrů a zakryjeme ji utěrkou, aby mohla po následujících 15 minut opět kynout.

  • 3

    Plech mezitím vysypeme moukou a dáme ohřát do trouby, kterou předehřejeme na 220 stupňů. Potom placku položíme na plech a necháme 5 až 10 minut péct. Placku na závěr zabalíme do utěrky, aby neokorala.

Komentáře k receptu