Pitta chléb
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 229 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 2 g
- Sodík 179 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 58.5 mg
- Vláknina 135 mg
- Vitamín A 135 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy nasypeme droždí, zalijeme 100ml vody a přidáme cukr. Necháme pět minut rozpouštět a pak vmícháme sůl, olej a mouku. Pořádně zamícháme a přidáváme zbytek vody, dokud nezískáme lepkavé těsto.
-
2
Těsto vyklopíme na pomoučený pracovní stůl a aspoň 10 minut hněteme, než získáme pružné těsto. Poté vrátíme zpět do mísy a necháme 30 minut kynout. Těsto nyní rozdělíme na 8 kousků a z každého vytvarujeme kuličku. Z té pak vyválíme hubenou placku o průměru cca 20 centimetrů a zakryjeme ji utěrkou, aby mohla po následujících 15 minut opět kynout.
-
3
Plech mezitím vysypeme moukou a dáme ohřát do trouby, kterou předehřejeme na 220 stupňů. Potom placku položíme na plech a necháme 5 až 10 minut péct. Placku na závěr zabalíme do utěrky, aby neokorala.