Rolky z lehkého těsta s masovou náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Hovězí maso mleté
  • 200 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 dl Olej olivový
  • 2 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 605 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 98 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 82.8 mg
  • Draslík 155.6 mg
  • Vláknina 1015.8 mg
  • Vitamín A 1015.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si připravíme v míse těsto. Smícháme mouku, máslo, vodu a sůl, řádně prohněteme a necháme 1 hodinu přikryté utěrkou odpočinout.

  • 2

    Připravíme si nádivku. Mleté hovězí maso smícháme v misce s nadrobno nakrájenou cibulí a natí petrželky, přidáme rozšlehané vajíčko, podle chuti osolíme a opepříme.

  • 3

    Z těsta vyválíme na pomoučeném vále 4 tenké obdélníkové plátky, na ně rozdělíme masovou náplň a svineme do roliček. Konce roliček přimáčkneme, aby z nich náplň nevypadávala.

  • 4

    V pánvi rozpálíme dostatečné množství oleje a v něm roličky pečeme přibližně 5 minut, dokud nemají zlatavou barvu. Přebytečný tuk z nich odstraníme savým papírovým ubrouskem a teplé podáváme.

Komentáře k receptu