Brambory dušené s hráchem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 200 g Hrách
  • 2 kávová lžička Kmín celý
  • 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 kávová lžička Kardamom
  • 1 kávová lžička Hřebíček
  • 1 kávová lžička Garam masala
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 2 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 kávová lžička Skořice celá
  • 4 kávová lžička Koriandr celý
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 472 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 96 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 798.9 mg
  • Vláknina 10164.6 mg
  • Vitamín A 10164.6 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme a na rozpáleném másle osmahneme dozlatova. Přidáme oloupané a nakrájené brambory, všechno koření kromě horkého a po chvíli vmícháme hrách. Ochutíme solí, zakryjeme a zvolna dusíme doměkka.

  • 2

    Hotové brambory posypeme horkým kořením a podáváme.

  • 3

    Horké koření [39441]:

  • 4

    Koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.

Komentáře k receptu