Brambory dušené s hráchem
Suroviny
- 400 g Brambory
- 100 g Máslo čerstvé
- 200 g Hrách
- 2 kávová lžička Kmín celý
- 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
- 1 kávová lžička Kari koření
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 2 kávová lžička Kardamom
- 1 kávová lžička Hřebíček
- 1 kávová lžička Garam masala
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 2 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 kávová lžička Skořice celá
- 4 kávová lžička Koriandr celý
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 472 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 23 g
- Sodík 96 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 30 mg
- Draslík 798.9 mg
- Vláknina 10164.6 mg
- Vitamín A 10164.6 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 36.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme a na rozpáleném másle osmahneme dozlatova. Přidáme oloupané a nakrájené brambory, všechno koření kromě horkého a po chvíli vmícháme hrách. Ochutíme solí, zakryjeme a zvolna dusíme doměkka.
-
2
Hotové brambory posypeme horkým kořením a podáváme.
-
3
Horké koření [39441]:
-
4
Koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.