Čočkový dip
Suroviny
- 200 g Čočka červená
- 200 ml Mléko kokosové
- 1 ks Cibule
- 1 ks Zázvor celý
- 1 ks Chilli paprička
- 1 hrst Koriandr čerstvý
- 1 špetka Sůl
- 2 stroužek Česnek
- 4 plátek Chléb Pita
- 0.5 dl Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Kmín římský
- 0.18 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Kari pasta červená
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 315 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 13 g
- Sodík 77 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 544.3 mg
- Vláknina 15058 mg
- Vitamín A 15058 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nadrobno pokrájíme cibuli, česnek, chilli papričku a asi 4 cm čerstvého zázvoru. Opekáme na slunečnicovém oleji s římským kmínem přibližně 5 minut. Přidáme 400 ml vody, červenou čočku, kari pastu, zakryjeme a vaříme do měkka cca 15 minut. Po přilití 200 ml kokosového mléka povaříme do zhoustnutí, musíme ale počítat s tím, že při chladnutí směs ještě zahoustne. Po odstavení vmícháme hrst sekaného čerstvého koriandru a citronovou šťávu, můžeme dosolit. Přílohou bývá arabský chleba.