Telecí maso dušené na karí s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 750 g Telecí plec
  • 150 g Tuk
  • 25 g Sůl
  • 50 g Mandle
  • 15 g Kari koření
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1200 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 328 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 1067 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 88.8 mg
  • Draslík 313.7 mg
  • Vláknina 3356 mg
  • Vitamín A 3356 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí maso opláchneme a nakrájíme na kousky cca po 25g.

  • 2

    Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno, na polovině dávky tuku ji zpěníme a přidáme karí koření.

  • 3

    Na tento základ vložíme maso, lehce je osmahneme, mírně osolíme a zalijeme částí vody. Pod poklicí dusíme téměř doměkka. Během dušení občas zamícháme a doléváme vodu.

  • 4

    Měkké maso vyjmeme. Šťávu zahustíme zásmažkou připravenou z druhé poloviny tuku a z prosáté mouky, rozředíme ji vlažnou vodou a rozšleháme. Za občasného prošlehání nejméně 20 minut vaříme.

  • 5

    Před koncem varu přilijeme smetanu, omáčku přisolíme a přecedíme zpět na maso.

  • 6

    Nakonec přidáme oloupané a na nudličky nakrájené mandle.

Komentáře k receptu