Vaječná omáčka s koprem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 hrst Kopr čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 šálek Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 624 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 66 g
  • Sodík 102 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 157.7 mg
  • Draslík 112.9 mg
  • Vláknina 1234.5 mg
  • Vitamín A 1234.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo. Žloutky utřeme s hořčicí, octem, solí a pepřem. Přilijeme olej a postavíme na oheň.

  • 2

    Jemně nasekáme bílky, cibuli, kopr a petrželku. Vmícháme do omáčky a po chvíli odstavíme.

  • 3

    Vychlazenou omáčku podáváme k masu nebo k rybám.

Komentáře k receptu