Bombajské masíčko

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Vepřová kýta
  • 1 kávová lžička Mouka polohrubá
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 4 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 536 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 308 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 137.6 mg
  • Draslík 842 mg
  • Vláknina 2718.3 mg
  • Vitamín A 2718.3 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na kousky a marinujeme je ve směsi oleje, koření, mouky a soli nejméně 2 hodiny.

  • 2

    Potom maso v kastrole postavíme na oheň a pražíme asi 10 minut. Přidáme rozemletou cibuli a nakrájená rajčata. Po chvíli vše zalijeme pivem a dusíme doměkka.

  • 3

    Hotový pokrm necháme vychladnout a uložíme do chladničky. Před podáváním znovu ohřejeme.

Komentáře k receptu