Smažená cizrna po indicku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 200 ml Cizrna černá
  • 2 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 kávová lžička Kurkuma
  • 1 kávová lžička Garam masala
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Čertovo lejno
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Bobkový list
  • 5 ks Chilli paprička
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 145 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 139 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 10 mg
  • Draslík 296.7 mg
  • Vláknina 7669.2 mg
  • Vitamín A 7669.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cizrnu důkladně propereme a necháme hodinu louhovat ve vodě. Následně ji necháme oschnout a vsypeme do mísy.

  • 2

    Cibuli oloupeme, rozkrájíme na kostičky, stejně tak nakrájíme i rajčata. Na pánvi rozpustíme máslo, na něm osmahneme bobkový list, assafoetidu i kmín. Když začnou semínka prskat, přiložíme na pánev kostičky cibule a smažíme dál, dokud cibule nezhnědne. Poté přidáme pokrájená rajčata a chilli papričky.

  • 3

    Vše ochutíme koriandrem, mletou kurkumou i špetkou soli a osmahneme na mírném plameni, dokud koření nepustí veškerý tuk. Na pánev následně vložíme luštěniny, zamícháme a zakryjeme poklicí. Směs necháme důkladně do měkka podusit. Ozdobíme koriandrem a můžeme podávat.

Komentáře k receptu