Smažená cizrna po indicku
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 200 ml Cizrna černá
- 2 kávová lžička Koriandr mletý
- 1 kávová lžička Kurkuma
- 1 kávová lžička Garam masala
- 1 kávová lžička Kmín celý
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Čertovo lejno
- 2 ks Cibule
- 2 ks Rajčata
- 2 ks Bobkový list
- 5 ks Chilli paprička
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 145 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 8 g
- Sodík 139 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 10 mg
- Draslík 296.7 mg
- Vláknina 7669.2 mg
- Vitamín A 7669.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cizrnu důkladně propereme a necháme hodinu louhovat ve vodě. Následně ji necháme oschnout a vsypeme do mísy.
-
2
Cibuli oloupeme, rozkrájíme na kostičky, stejně tak nakrájíme i rajčata. Na pánvi rozpustíme máslo, na něm osmahneme bobkový list, assafoetidu i kmín. Když začnou semínka prskat, přiložíme na pánev kostičky cibule a smažíme dál, dokud cibule nezhnědne. Poté přidáme pokrájená rajčata a chilli papričky.
-
3
Vše ochutíme koriandrem, mletou kurkumou i špetkou soli a osmahneme na mírném plameni, dokud koření nepustí veškerý tuk. Na pánev následně vložíme luštěniny, zamícháme a zakryjeme poklicí. Směs necháme důkladně do měkka podusit. Ozdobíme koriandrem a můžeme podávat.