Plněné bramborové kuličy s indickou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Ořechy Kešu
  • 50 ml Jogurt bílý
  • 100 ml Máslo čerstvé
  • 50 ml Mléko polotučné
  • 50 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 200 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 0.5 kávová lžička Kurkuma
  • 1 kávová lžička Garam masala
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 kávová lžička Fenykl čerstvý
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 ks Zázvor celý
  • 5 ks Chilli paprička zelená
  • 6 plátek Chléb konzumní
  • 0.5 kg Brambory
  • 0.11 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Chilli koření mleté
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Rozinky tmavé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 389 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 159 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 31.2 mg
  • Draslík 708.6 mg
  • Vláknina 8241.9 mg
  • Vitamín A 8241.9 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli, zelené chilli a zázvor zpracujeme na pastu. Rajčata rozmixujeme. 8-10 kešu oříšků rozdrtíme na prášek a společně s mlékem rozmělníme na pastu. Zbylé oříšky nasekáme na jemné kousky.

  • 2

    Půl šálku šlehačky ušleháme a dáme zmrazit. Rajčatové pyré, koriandr, chilli, mletý fenykl a kurkumu společně důkladně promícháme s polovinou jogurtu. Vše podle chuti osolíme.

  • 3

    Brambory zbavíme slupek a necháme je vařit. Když jsou brambory hotové, důkladně je rozmačkáme. Krajíce chleba necháme nasáknout ve vlažné vodě, následně je vyždímáme a smícháme s rozmačkanými bramborami. Ze vzniklé směsi uhněteme kuličky. V kuličkách vytvoříme důlky a vyplníme je zmrzlou smetanou, rozinkami a trochou nasekaných kešu. Opět zpracujeme, necháme osmahnout na oleji, dokud kuličky nezezlátnou, a odložíme bokem.

  • 4

    Na pánvi rozpustíme máslo, na kterém osmahneme kmín a bobkový list. Ve chvíli, kdy začnou semínka prskat, přidáme pastu z cibule, zázvor a pastu z chilli. Celou směs důkladně smažíme. Vše zalijeme zbytkem jogurtu, důkladně zamícháme a necháme smažit, dokud koření nepustí všechen tuk.

  • 5

    Zalijeme šálkem vody a necháme vařit dalších 15 minut. Na pánev přidáme pastu z kešu a necháme vařit další 2 minuty. Kuličky vyjmeme na mísu a zalijeme omáčkou. Dochutíme masalou. Omáčku ozdobíme lístky koriandru, zbytkem šlehačky a kešu oříšky. Můžeme podávat.

Komentáře k receptu