Cuketa v kořeněné omáčce
Suroviny
- 50 ml Máslo čerstvé
- 200 ml Mléko polotučné
- 150 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Kurkuma
- 1 kávová lžička Garam masala
- 2 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 kávová lžička Koriandr mletý
- 1 kávová lžička Kmín římský
- 2 kávová lžička Pasta česneková
- 2 kávová lžička Pasta zázvorová
- 2 ks Cibule
- 2 ks Rajčata
- 1 kg Cuketa
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 162 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 10 g
- Sodík 181 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 16 mg
- Draslík 709.5 mg
- Vláknina 7482.8 mg
- Vitamín A 7482.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cukety zbavíme slupky, opláchneme, nakrájíme a ochutíme špetkou soli. Rajčata a oloupanou cibuli rozmixujeme. Na pánvi rozpustíme máslo a na něm osmažíme cukety, které následně přemístíme na talíř.
-
2
Na stejném tuku osmahneme cibuli a zázvorovou a česnekovou pastu, dokud nezezlátne. Zalijeme rozmixovanými rajskými jablíčky, posypeme koriandrem, chilli, kurkumou a mletým kmínem. Vše za stálého míchání smažíme, dokud se od koření neoddělí veškerý tuk.
-
3
Do směsi ponoříme osmahlé cukety a zalijeme trochou vody. Dusíme, dokud nejsou cukety měkké. Omáčku dochutíme garam masalou, zalijeme mlékem a důkladně promícháme. Ozdobíme nasekanými koriandrovými lístky a ihned podáváme.