Dušené paprikové lusky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 232 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 18 g
- Sodík 67 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 24 mg
- Draslík 436.6 mg
- Vláknina 10790.5 mg
- Vitamín A 10790.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 202.9 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jednu cibuli nakrájíme a na rozpáleném másle osmahneme do zlatova. Vyjmeme a odložíme stranou.
-
2
Orestujeme druhou pokrájenou cibuli, utřený česnek, bobkový list, hořčičné semínko a zázvor. Poté přidáme na nudličky pokrájené papriky, ochutíme cukrem, solí a přilijeme šťávu, vymačkanou z citronu. Dle potřeby podlijeme vodou a dusíme do měkka.
-
3
Hotové papriky posypeme osmaženou cibulkou a podáváme.