Hnědá rýže se skořicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Rýže loupaná
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.25 kávová lžička Kardamom
  • 0.5 kávová lžička Hřebíček
  • 1 kávová lžička Skořice celá
  • 0.25 kávová lžička Badyán
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 hrnek Vývar zeleninový
  • 0.38 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 579 kcal
  • Sacharidy 110 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 1069 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 110 g
  • Cholesterol 8.2 mg
  • Draslík 571.3 mg
  • Vláknina 16402 mg
  • Vitamín A 16402 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.2 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozpálíme dvě lžíce másla a opražíme na něm rýži. Jakmile zesklovatí, zalejeme vývarem, ochutíme solí a dusíme.

  • 2

    Cibuli nakrájíme a na zbytku rozpáleného másla osmahneme. Společně se vším kořením vmícháme do rýže a dodusíme doměkka.

Komentáře k receptu