Masové doutníky s obložením
Suroviny
- 500 g Skopové maso mleté
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Hřebíček
- 2 kávová lžička Chilli koření mleté
- 2 kávová lžička Kardamom
- 2 kávová lžička Kmín celý
- 4 kávová lžička Koriandr celý
- 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
- 1 kávová lžička Skořice celá
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 0.5 kávová lžička Garam masala
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Citrony
- 2 ks Cibule
- 4 ks Rajčata
- 1 špetka Sůl
- 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
- 0.09 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 394 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 25 g
- Sodík 133 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 687.9 mg
- Vláknina 10147.6 mg
- Vitamín A 10147.6 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 63.5 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso důkladně promícháme s vejci, kořením a solí. Ze směsi vytvoříme tvary doutníků, které napícháme na jehlice a pokapeme olejem.
-
2
Na rozpáleném grilu ogrilujeme do zlatova. Hotové doplníme nakrájenými rajčaty, cibulí a citronem.
-
3
Horké koření [39441]:
-
4
koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.