Dušené skopové na hořčici
Suroviny
- 500 g Skopové maso přední
- 100 g Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Hřebíček
- 2 kávová lžička Chilli koření mleté
- 2 kávová lžička Kardamom
- 2 kávová lžička Kmín celý
- 4 kávová lžička Koriandr celý
- 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
- 2 kávová lžička Garam masala
- 4 ks Brambory
- 3 ks Cibule
- 0.5 ks Skořice celá
- 1 špetka Sůl
- 1 hrnek Masový vývar
- 2 polévková lžíce Hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 661 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 53 g
- Sodík 588 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 130 mg
- Draslík 1208.9 mg
- Vláknina 14310.1 mg
- Vitamín A 14310.1 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.3 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 38.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na větší kousky. Horké koření smícháme s hořčicí a solí, touto směsí maso potřeme a necháme cca 1 hodinu marinovat.
-
2
Poté rozpálíme máslo, vložíme maso i s marinádou, nakrájené brambory, ochutíme garam masalou a přidáme nadrobno nasekanou cibuli. Krátce orestujeme, podlijeme vývarem a dusíme doměkka.
-
3
Horké koření [39441]:
-
4
Koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.