Zeleninové karí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 77 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 1 g
- Sodík 170 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 0.1 mg
- Draslík 554.5 mg
- Vláknina 8545.2 mg
- Vitamín A 8545.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli a česnek jemně nakrájíme a osmahneme na oleji. Přidáme karí koření a promícháme. Dále přidáme omytá, nadrobno nakrájená rajčata a fazolky. Podlijeme trochou vody a dusíme.
-
2
Když jsou fazolky téměř měkké, přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory.
-
3
Měkkou zeleninu podle chuti přisolíme a okyselíme citronovou šťávou.
-
4
Šťáva musí zůstat hustá a zelenina nerozvařená.