Zeleninové karí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 300 g Rajčata
  • 300 g Fazolové lusky zelené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 ks Cibule
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 dl Voda pitná
  • 0.18 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 77 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 170 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 0.1 mg
  • Draslík 554.5 mg
  • Vláknina 8545.2 mg
  • Vitamín A 8545.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli a česnek jemně nakrájíme a osmahneme na oleji. Přidáme karí koření a promícháme. Dále přidáme omytá, nadrobno nakrájená rajčata a fazolky. Podlijeme trochou vody a dusíme.

  • 2

    Když jsou fazolky téměř měkké, přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory.

  • 3

    Měkkou zeleninu podle chuti přisolíme a okyselíme citronovou šťávou.

  • 4

    Šťáva musí zůstat hustá a zelenina nerozvařená.

Komentáře k receptu