Skopové řízky po indicku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Skopová kýta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • 0.23 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 417 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 302 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 122.9 mg
  • Draslík 96.4 mg
  • Vláknina 1027.7 mg
  • Vitamín A 1027.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na řízky a naklepeme.

  • 2

    Připravené maso dáme marinovat do směsi utřeného česneku, všeho koření, octa a soli. Marinujeme asi 4 hodiny.

  • 3

    Potom řízky namočíme do rozšlehaných vajec a obalíme ve strouhance. Smažíme je na mírném ohni na oleji po obou stranách.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu