Rýžové lívanečky s mořskými plody - Hémul pchádžon
Suroviny
- 95 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 30 g Mouka rýžová
- 7 g Sůl
- 0.3 g Pepř černý mletý
- 15 g Chilli paprička
- 200 g Cibulka jarní
- 70 g Ústřice
- 100 g Škeble čerstvé
- 10 g Chilli paprička zelená
- 18 ml Omáčka sójová
- 15 ml Ocet kvasný lihový
- 15 ml Voda pitná
- 85 ml Olej stolní
- 1 ks Vejce slepičí
- 1.5 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 379 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 24 g
- Sodík 755 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 90.5 mg
- Draslík 287 mg
- Vláknina 4323.5 mg
- Vitamín A 4323.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mořské plody propláchneme pod tekoucí vodou, 10 minut je necháme odpočinout jemně posypané solí a pepřem. Po deseti minutách je nakrájíme na kousky, velké asi centimetr. Papričky očistíme a nakrájíme na silnější proužky. Jarní cibulku oloupeme, pokrájíme ji diagonálně na delší (asi 10 cm dlouhé) proužky. Promícháním rýžového prášku, mouky a vody získáme lívancové těsto, které ochutíme solí. Octovou sójovou omáčku zhotovíme smícháním octa, sójové omáčky, vody a oleje. Našleháme vejce, kterým budeme polévat lívanečky. Ty tvoříme přímo na pánvi, v oleji rozehřátém na střední teplotu. Na pánev nalijeme polovinu naběračky těsta, na něj urovnáme připravenou cibulku, kroužky papriček a kousky mořských plodů.
-
2
Na urovnané ingredience vlijeme druhou polovinu naběračky těsta a zalijeme 2 - 3 lžícemi rozšlehaného vejce. Každý lívanec smažíme 5 minut, poté ho obrátíme a smažíme daší 3 minuty. Hotové lívanečky uchováváme do podávání v teple - nejlépe v hrnci pod pokličkou. K těmto slaným lívanečkům podáváme octovou sójovou omáčku.