Rýžové lívanečky s mořskými plody - Hémul pchádžon

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 38 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 95 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Mouka rýžová
  • 7 g Sůl
  • 0.3 g Pepř černý mletý
  • 15 g Chilli paprička
  • 200 g Cibulka jarní
  • 70 g Ústřice
  • 100 g Škeble čerstvé
  • 10 g Chilli paprička zelená
  • 18 ml Omáčka sójová
  • 15 ml Ocet kvasný lihový
  • 15 ml Voda pitná
  • 85 ml Olej stolní
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 379 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 755 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 90.5 mg
  • Draslík 287 mg
  • Vláknina 4323.5 mg
  • Vitamín A 4323.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mořské plody propláchneme pod tekoucí vodou, 10 minut je necháme odpočinout jemně posypané solí a pepřem. Po deseti minutách je nakrájíme na kousky, velké asi centimetr. Papričky očistíme a nakrájíme na silnější proužky. Jarní cibulku oloupeme, pokrájíme ji diagonálně na delší (asi 10 cm dlouhé) proužky. Promícháním rýžového prášku, mouky a vody získáme lívancové těsto, které ochutíme solí. Octovou sójovou omáčku zhotovíme smícháním octa, sójové omáčky, vody a oleje. Našleháme vejce, kterým budeme polévat lívanečky. Ty tvoříme přímo na pánvi, v oleji rozehřátém na střední teplotu. Na pánev nalijeme polovinu naběračky těsta, na něj urovnáme připravenou cibulku, kroužky papriček a kousky mořských plodů.

  • 2

    Na urovnané ingredience vlijeme druhou polovinu naběračky těsta a zalijeme 2 - 3 lžícemi rozšlehaného vejce. Každý lívanec smažíme 5 minut, poté ho obrátíme a smažíme daší 3 minuty. Hotové lívanečky uchováváme do podávání v teple - nejlépe v hrnci pod pokličkou. K těmto slaným lívanečkům podáváme octovou sójovou omáčku.

Komentáře k receptu