Zeleninová mísa s masem a sýrem Tofu
Suroviny
- 60 g Celer - nať
- 30 g Mrkev kořen
- 20 g Pórek
- 4.5 g Pórek
- 1 g Sezam - semena
- 250 g Sýr sójový - Tofu
- 1 g Sůl
- 6 g Sůl
- 0.3 g Pepř černý mletý
- 10 g Česnek
- 2.8 g Česnek
- 60 g Žampiony čerstvé
- 4 g Cukr krupice
- 300 g Hovězí maso přední
- 150 g Hovězí maso zadní
- 30 g Řeřicha
- 10 g Shiitake houby
- 100 g Fazole mungo
- 12 g Škrob jemný kukuřičný gustin
- 13 ml Omáčka sójová
- 600 ml Voda pitná
- 26 ml Olej stolní
- 4 ml Olej sezamový
- 3 ml Omáčka sojová světlá
- 2 ks Vejce slepičí
- 1.2 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 369 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 38 g
- Sodík 856 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 194.6 mg
- Draslík 392.5 mg
- Vláknina 5657.2 mg
- Vitamín A 5657.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Houby Shiitake namočíme na hodinu do vody, potom je osušíme v utěrce a nakrájíme na plátky o rozměrech 1,5 x 5cm. Sýr Tofu nakrájíme na obdélníčky 2 x 4 cm a prosolíme je. Hovězí maso, určené k vývaru, opláchneme pod tekoucí vodou a nechme vařit v hrnci s vodou. Když se voda začne vařit, ponecháme maso na mírnějším ohni 30 minut, poté přidáme do vývaru koření - nasekaný pórek a česnek. Vaříme dalších 25 minut. Hovězí maso zadní propláchneme pod tekoucí vodou, nakrájíme ho na 6 cm dlouhé nudličky a okořeníme kořenicí omáčkou. Mrkev a bambusové výhoky očistíme, nakrájíme na stejně dlouhé nudličky. Z klíčků fazolí Mungo odřežeme vršky a "ocásky". Řeřichu očistíme, propláchneme pod tekoucí vodou. Na pánvi v oleji necháme ztuhnout celá vejce, nakrájíme jako ozdobu na nudličky. Prosolené kousky sýra obalíme ve škrobu, následně je usmažíme. V hrnci nad vroucí vodou spaříme žampióny v osolené vodě, potom je nakrájíme na nudličky. Řeřichu spaříme v osolené vroucí vodě, poté ji propláchneme pod tekoucí studenou vodou, osušíme v utěrce a nakrájíme na tenké nudličky. Kousky hovězího masa svážeme do malých balíčků společně s usmaženými kousky sýra Tofu tak, aby kousky maso bylo uprostřed balíčku, svážeme je stonky řeřichy. Maso urovnáme na dno hrnce, sýrové kousky a ostatní zeleninu upravíme tak, aby vše barevně ladilo. Na maso, sýr a zeleninu nalijeme vývar, pokrm přivedeme k varu, po dosažení varu vaříme dále na mírném ohni přibližně 15 minut. Poté pokrm dochutíme solí a sójovou omáčkou. Toto jídlo se vaří a konzumuje přímo u stolu. Podle korejské tradice se jí ze společné mísy.