Pečená skopová kýta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 80 g Rajčata
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 g Skopová kýta
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 337 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 268 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 4 mg
  • Draslík 123.5 mg
  • Vláknina 2019.7 mg
  • Vitamín A 2019.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek utřeme se solí a pepřem a potřeme jím skopové maso.

  • 2

    Na rozehřátém másle si usmažíme cibulku a pokrájená rajčata. Přidáme kýtu a osmahneme ze všech stran. Maso podlijeme vodou a přiklopené dáme péct.Pečící se maso často přeléváme šťávou.

  • 3

    Upečené maso vyjmeme a vzniklou šťávu zahustíme hladkou moukou.

Komentáře k receptu