Arašídové šišky z bramborového těsta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 784 kcal
- Sacharidy 94 g
- Tuky 36 g
- Sodík 108 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 92 g
- Cholesterol 165.3 mg
- Draslík 491.5 mg
- Vláknina 20567.2 mg
- Vitamín A 20567.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.1 mg
- Vitamín E 3.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme ve slupce, měkké slijeme a necháme zchladnout. Vyloupané arašídy na vále rozdrtíme válečkem.
-
2
Brambory oloupeme a najemno rozmačkáme. V míse promícháme mouku s droždím, přidáme vychladlé brambory, arašídy, rozšlehané žloutky, sůl, změklé máslo a mléko. Vypracujeme hladké těsto, utvoříme bochánek a pod utěrkou necháme na teple asi hodinu kynout.
-
3
Z vykynutého těsta nakrájíme 16 stejných kousků, utvoříme z nich šišky a klademe na plech vyložený pečícím papírem. Necháme ještě asi 15 minut kynout.
-
4
Poté šišky potřeme smetanou a pečeme v předehřáté troubě asi 50 minut, až jsou světlehnědé.