Arašídové šišky z bramborového těsta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 500 g Mouka polohrubá
  • 200 g Arašídy
  • 800 ml Voda pitná
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 polévková lžíce Droždí sušené
  • 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 784 kcal
  • Sacharidy 94 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 108 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 92 g
  • Cholesterol 165.3 mg
  • Draslík 491.5 mg
  • Vláknina 20567.2 mg
  • Vitamín A 20567.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.1 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme ve slupce, měkké slijeme a necháme zchladnout. Vyloupané arašídy na vále rozdrtíme válečkem.

  • 2

    Brambory oloupeme a najemno rozmačkáme. V míse promícháme mouku s droždím, přidáme vychladlé brambory, arašídy, rozšlehané žloutky, sůl, změklé máslo a mléko. Vypracujeme hladké těsto, utvoříme bochánek a pod utěrkou necháme na teple asi hodinu kynout.

  • 3

    Z vykynutého těsta nakrájíme 16 stejných kousků, utvoříme z nich šišky a klademe na plech vyložený pečícím papírem. Necháme ještě asi 15 minut kynout.

  • 4

    Poté šišky potřeme smetanou a pečeme v předehřáté troubě asi 50 minut, až jsou světlehnědé.

Komentáře k receptu